Άρθρο στο “Καρφί του Σαββατοκύριακου”

10 Αυγούστου, 2024
Άρθρο στο “Καρφί του Σαββατοκύριακου”

Κάθε μέρα νιώθω και πιο δυνατός. Αυτή η συνεχής επαφή με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα, είναι μια αστείρευτη πηγή ιδεών και δύναμης για το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας. Είναι αγωνία και αγώνας. Αγωνία των δημοκρατικών πολιτών για τη ζωή τους, τη ζωή των παιδιών τους.

Η καλύτερη ζωή δεν μπορεί να είναι σύνθημα για μια χώρα που αποτελεί ουραγό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ανάπτυξη δεν μπορεί να μην φτάνει σε κάθε σπίτι και να αποτελεί μόνο τίτλο στις εξαγγελίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Οι δημοκρατικοί πολίτες, ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, νοιάζεται και ελπίζει.

Θέλει να παραμείνει στην περιφέρεια, θέλει να κάνει όνειρα. Θέλει να πάει ο τόπος μπροστά. Θέλει ασφάλεια ξανά. Με αξιοπρεπείς συντάξεις και ένα σύγχρονο σύστημα υγείας.

Για να τα πετύχουμε αυτά, χρειάζεται η σημερινή αγωνία να μετατραπεί σε αγώνα.

  • Αγώνα για τη νέα Αλλαγή που θα προσφέρει ασφάλεια, ισονομία και σιγουριά στον Έλληνα και στην Ελληνίδα. Σε μια Ελλάδα με ανάπτυξη για όλους, αξιοπρεπείς μισθούς και κοινωνική δικαιοσύνη.
  • Αγώνα για μια πολιτική με επικέντρο τον άνθρωπο. Η χώρα χρειάζεται ανασυγκρότηση που πρέπει να στηριχτεί πάνω από όλα στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Με έμφαση στη γνώση και στην καινοτομία και με ειδικό βάρος στην αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.
  • Αγώνα για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας. Θα δίνει έμφαση στην οικολογία και στο περιβάλλον, στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Μια ανάπτυξη που μπορεί να φτάσει ξανά παντού. Από τις μεγάλες πόλεις, στις γειτονιές, μέχρι και στο πιο μικρό και μακρινό χωριό.
  • Αγώνα για την αναβίωση του Κοινωνικού Κράτους, που θα αναδείξει τη δύναμη του ΕΣΥ και τις απαραίτητες αλλαγές στη φορολογία και την προώθηση κινήτρων που θα δώσουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, ιδίως για τα νέα παιδιά.
  • Αγώνα για ένα σύγχρονο κράτος που θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, υπέρ όλων των πολιτών. Ένα κράτος στρατηγείο που θα ενισχύει την αξιοκρατία και θα καθιστά τον πολίτη συμμέτοχο στην προσπάθεια για μια νέα Ελλάδα
  • Αγώνα για να γυρίσει πίσω η νέα γενιά που ξενιτεύτηκε προκειμένου να βρει καλύτερες συνθήκες εργασίας. Αυτή τη γενιά την έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη για να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα για την οποία θα είμαστε όλοι περήφανοι ξανά.

Για να τα πετύχουμε όλα αυτά, για να ξαναφέρουμε την ελπίδα στον ελληνικό λαό, πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις. Να βγούμε ξανά στην κοινωνία και να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ το μεγάλο πλειοψηφικό κίνημα που δίνει λύσεις και ελπίδα στους Έλληνες.

Χρειάζεται σχέδιο και θέληση, χρειάζεται στρατηγική και πολλή δουλειά.

Χρειάζεται ενότητα και αυτή την εγγυώμαι. Κανένας δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια.

Χρειάζεται να κάνουμε αυτή την αγωνία του λαού, αγώνα.

Αγώνα για την ψυχή της παράταξης. 

Αγώνα για την Ελλάδα.

Ήρθε η ώρα να Ενώσουμε Δυνάμεις και να Κερδίσουμε την Ελπίδα!

Χάρης Δούκας
Δήμαρχος Αθηναίων από τον Ιανουάριο του 2024, Kαθηγητής  Eνεργειακής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής στη Σχολή Ηλεκτολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και Γραμματέας Τομέα Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ, με σημαντική επιστημονική και πολιτική δραση.
https://harisdoukas.gr/wp-content/uploads/2024/08/logo-footer.png
Paid for by Sarah Parker 2020
Μάθε για εμένα
Επικοινωνία
1-800-700-600
1-800-700-601
60 East 65th Street, New York City, NY 10065